De la scopul unui site la structura

, , Leave a comment

Chiar daca acest articol nu vorbeste prea mult despre WordPress, platforma pentru care pregatim aceasta prezentare, va va ajuta sa cresteti cu mult sansa ca site-ul vostru sa ajunga in topul unei nise. Gandindu-te la cuvinte cheie, structuri de site, taxonomii, poate fi un pic cam greu si incurcat insa fa-ti curaj si incepe odata cu noi.

Determina scopul site-ului tau

Procesul de creare a unui site nou, orice tip de site ar fi, incepe cu o multime de intrebari: De ce construiesti site-ul? Ar trebui sa genereze castiguri? E pur informational? Te astepti ca acei clienti carora le vei cere sa-ti vada site-ul, doar sa observe ca ai mai lucrat la alte proiecte? Ar trebui sa te intrebi care sunt nevoile ce le ai pentru un site, punandu-ti intrebari ca:

-Cine e audienta ta?

-Ce urmeaza sa le oferi?

-De ce ar vizita site-ul tau?

-Ce vrei ca ei sa „faca” pe site-ul tau? Ce actiuni vrei sa intreprinda?

In timp ce iti pui aceste intrebari, noteaza cuvintele sau frazele care iti trec prin cap. Ele iti vor fi de ajutor mai tarziu. Trebuie sa te asiguri ca ai scris toate lucrurile pe care crezi ca site-ul ta ar trebui sa le faca.

Cercetare cuvinte cheie

Fiecare proiect ar trebui sa inceapa cu o oarecare forma de cercetare a cuvintelor cheie. Presupunem aici ca vrei ca oamenii sa inteleaga ce vorbesti ai preferi ca utilizatorii sa te gaseasca prin intermediul motoarelor de cautare.

Cercetarea cuvintelor cheie nu are doar scopul de a optimiza. Trebuie sa intelegi cum gandesc si cum vorbesc vizitatorii tai despre produsul pe care il oferi si sa le vorbesti despre el, in „limba lor”.

Desi sunt o multime de instrumente care iti pot fi de ajutor si despre care vom vorbi in articole urmatoare, totul este sa incepi simplu. Cum?

Citeste continuarea aici.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.