De ce nu folosim meta keywords

, , 1 Comment

Exista o intrebare legata de SEO, intrebare ce pare sa tot apara din timp in timp asa ca haideti sa raspundem la ea si sa terminam odata. Meta keyword-urile sunt fara nici un rost. Nici un motor de cautare nu le folosesti pentru nici un tip de rank, autoritate, etc.

Tocmai din acest motiv, in multe plugin-uri nici nu veti gasi un astfel de camp, asa cum este si cazul plugin-ului WOrdpress SEO de la Yoast.

In Septembire 2009, Google anunta oficial un lucru evident de ani deja „Google nu foloseste meta keywords in web ranking”. Matt Cutts explica asta intr-un video:

Yahoo! si/sau Bing folosesc meta keywords?

In octombrie 2009, la SMX East, Yahoo! anunta ca nu mai foloseste meta keywords. Acest lucru s-a dovedit a nu fi pe deplin adevarat intrucat ei inca indexau cuvintele cheie insa fara nici un plus real pentru site-uri.

Bing a spus la un moment dat, intr-un ghid despre cum ar trebui optimizata o pagina:

A fost abuzat foarte mult de meta keywords. Totusi, nu este nevoie sa ignorati acest tag. Profitati de toate avantajele legitime pentru a urca mai sus in cautari, chiar si atunci cand meta keyword-urile au o importanta foarte, foarte mica”

Teoretic, ei incurajau utilizatorii sa umple campurile meta keywords chiar daca nu va exista nici un real castig pentru pagina/articol/site. De ce ai mai pierde timpul? In loc sa te gandesti pret de 5 minute la ce cuvinte cheie ar trebui sa pui in tagul meta keywords, gandeste-te cu 5 minute ai mult la continutul tau. Va fi de un real folos.

Daca folositi plugin-ul de optimizare Yoast WordPress SEO si vrei neaparat sa ai posibilitatea de a umple tagul meta keywords, poti merge la pagina de setari a plugin-ului si sa activezi meta keyword-urile. Nu te astepta asa cum am zis sa te ajute prea mult. Daca vrei sa fii bun, scrie continut bun.

 

One Response

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.