Se lanseaza WordPress 3.9

, , Leave a comment

In curand, toti cei care au instalata platforma WordPress drept CMS pentru site-ul lor, se vor putea bucura de noul update major, WordPress 3.9. Aflat pentru moment in Beta, de 2 zile, WordPress vine cu o multime de functionalitati incluse in noua versiune. Haideti sa descoperim impreuna cateva din cele mai importante modificari.

O mare problema in WordPress o reprezenta editorul care limita oarecum posibilitatile writer-ilor. De la noul update insa, lucrurile vor fi mult mai usoare intrucat TinyMCE, editorul open source cu care este dotat WordPress, a primit un update de zile mari. Bineinteles ca WordPress nu putea sa treaca cu vederea modificarile si sa nu le introduca in noul update.

Iata care sunt modificarile ce vor aparea in editorul de text in WordPress 3.9

In primul rand, lucrul cu imaginile va fi mult mai usor. Alaturi de functia drag and drop din computer in editor, a fost adaugata si optiunea de croop a imaginii si de redimensionare prin tragerea de colturi, exact ca intr-un adevarat editor de imagine.

A doua modificare majora adusa editorului o reprezinta faptul ca galeriile de imagini pot fi vizionate live, direct in editor, fara sa mai fie nevoie sa tot dai cate un preview, sa vezi daca arata sau nu bine in pagina.

De acum, vei putea vedea live cum va arata un widget in sidebar, prin noua optiune introdusa in theme customizer. Cred ca de fapt cele mai multe cerinte ale blogger-ilor si detinatorilor de site-uri cu WordPress din ultima vreme au fost legate de acest aspect.

De acum, aveti posibilitatea sa creati playlist-uri audio/video si sa le folositi exact cum ati folosi o galerie, cu shortcode-uri. Playlist-urile pot fi create direct din WordPress Media Uploader si sunt utile pentru toti cei care vor sa-si populeze site-ul cu acest tip de continut.

Astept cu nerabdare lansarea versiunii oficiale WordPress 3.9 si sper sa cuprinda toate aceste modificari!

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.