Ce este Open Source

, , Leave a comment

Open Source este un termen folosit in cele mai multe cazuri pentru a descrie un program ce are codul sursei valabil pentru oricine, pentru a-l studia. WordPress este un soft open source si oricine il poate folosi, studia si ii poate redistribui codul sursa.

Modelul de dezvoltare open source a unui soft permite altora nu doar sa studieze codul ci sa-l si imbunatateasca prin testari, raportari de bug-uri si realizarea unor modificari. Sustinatorii acestui model de dezvoltare al unui soft spun ca un mediu liber si deschis de dezvoltare permite programatorilor de softuri sa gaseasca si sa repare rapid probleme de socuritate si bug-uri din soft.

Cei care sunt impotriva dezvoltarii de software de tip open source spun ca un soft open source este de fapt mult mai vulnerabil pentru ca este cu usurinta la dispozitia oricui pentru a fi studiat si hack-uit. Ei spun deasemenea ca softurile open source nu vin cu nici un fel de garantie astfel incat daca se intampla ceva rau, nimeni nu va fi responsabil pentru problemele aparute.

Minusurile sunt de obicei acoperite de plusuri in cazul unui soft open source. Acest lucru e usor de vazut in proiecte imense cum ar fi WordPress. Ca rezultat al liceentei open source, WordPress a ajuns sa fie astazi cel mai folosit CMS din intreaga lume.

WordPress este folosit mai exact de peste 21% din totalitatea site-urilor de pe internet. Este gratuit si in acelasi timp usor de folosit pentru incepatori. Si utilizatorii avansati se bucura de avantajele pe care le ofera intrucat poate fi modificat, customizat oricum.

Are la dispozitie mii de teme, atat gratuite cat si platite incat daca iti faci un site cu wordpress, vei putea sa-l modifici intrucat sa nu arate ca nici un alt site de pe internet. Este folosit de cele mai accesate site-uri si de catre site-urile celor mai bogate companii din lume.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.