Categorii vs Tag-uri – Cele mai bune practici SEO pentru a-ti sorta continutul – Partea 3

, , Leave a comment

Sa ne uitam la un exemplu. Sa spunem ca ati inceput un blog despre social media in 2012. La momentul respectiv aveati in plan sa scrieti tutoriale, stiri, sa vorbiti despre diferite tooluri, sa realizati studii de caz etc. Ati fi putut crea categorii ca: Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn etc. Ca sub-categorii ai fi putut folosi tool-uri, cum sa, studii de caz, stiri. Ei bine, acest tip de categorii nu e creat cum trebuie. Daca sa spune, una din retelele de socializare moare si in acelasi timp apare alta?

Va trebui sa adaugi o alta categorie principala, alte sub categorii. O mult mai buna metoda de structurare in acest caz este sai ai categorii care nu vor avea cum sa dispara in viitor. Poti avea drept categorii principale: Cum sa, Tool-uri, Studii de caz, Stiri etc. Cum vor sti insa oamenii ca e vorba de Twitter? Ei bine, tocmai din acest motiv categoriile nu sunt menite sa faca toata treaba. Aici intra tag-urile. Sa spunem ca ai scris un articol despre Twitter. Doar daugi tag-ul twitter, articolului. In design-ul temei tale doar adaugi o sectiune numita Topicuri populare si o administrezi dupa tag-uri: Facebook, Twitter, Google+ etc.

Cand adaugi sub-categorii?

Sa spunem ca faci un studiu de caz si uneori intervievezi un expert pentru un anume studiu de caz. Deoarece nu ai o categorie numite „interviuri cu experti” vei adauga aceste cuvinte ca tag al acelui articol. Daca vezi ca realizezi foarte multe interviuri pentru studii de caz si ai folosit tag-ul „interviuri cu experti” la mai mult de 10 articole, atunci poti transforma tag-ul respectiv intr-o sub-categorie a categoriei „Studii de caz”.

Da, va trebui sa editezi vechile articole. Va trebui sa te asiguri ca folosesti un plugin de redirect. Va redirectiona automat articolul modificat catre noul URL pentru a-ti pastra toate pozitiile in motoarele de cautare.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.