Categorii vs Tag-uri – Cele mai bune practici SEO pentru a-ti sorta continutul – Partea 4

, , Leave a comment

Trebuie neaparat sa folosesc sub-categorii?

Nu, bineinteles ca nu. Poti lasa tagurile populare despre care vorbeam, ca taguri. In exemplul oferit in articolul de ieri aprope toate articolele vor fi despre o anumita platforma de socializare cum ar fi facebook, twitter etc. Nu le cream sub forma unor categorii. Singurul motiv pentru care ar trebui sa adaugi sub-categorii este pentru a face mai usor utilizatorilor sa gaseasca un anumit tip de continut.

Aminteste-ti ca singurul scop al categoriilor si tag-urilor este pentru a usura utilizatorilor munca de a cauta anumite articole.

Este ok daca introduc un post in mai multe categorii?

Poate ca ai citit pe mai multe site-uri ca in momentul in care adaugi un post in mai multe categorii, ai putea avea probleme dpdv seo. Mai mult decat atat, multi spun ca ai putea chiar sa fii penalizat pentru continut duplicat. Ei bine, nu e totul chiar asa. In primul rand, lasa SEO deoparte. Aminteste-ti ca scopul tau principal e sa ajuti utilizatorii sa gaseasca usor orice tip de continut. Daca iti realizezi corect categoriile de top, nu prea vei putea sa pui un articol in mai multe categorii. Totusi, daca esti de parere ca iti ajuta vizitatorii, poti fara nici o grija sa adaugi un post in mai multe categorii.

Daca totusi crezi ca sunt probleme, ar trebui sa-ti re-organizezi categoriile si tag-urile. Poate ca anumite tag-uri ar trebui sa fie categorii de exemplu. Scopul principal trebuie sa ramana experienta placuta a vizitatorilor site-ului tau.

Daca esti super ingrijorat de penalizarea pentru duplicate content atunci adauga noindex, nofollow taxonomiilor folosind WordPress SEO by Yoast.

Yoast No Index Taxonomies

Daca vrei sa nu indezezi doar anumite categorii, atunci poti sa editezi direct categoriile respective. Plugin-ul de la Yoast are posibilitatea sa rescrie setarile globale.

 

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.