Categorii vs Tag-uri – Cele mai bune practici SEO pentru a-ti sorta continutul – Partea 5

, , Leave a comment

WordPress iti permite sa adaugi un post in cat de multe categorii vrei. Da, e ok sa pui un post in mai multe categorii atat timp cat tu crezi ca iti ajuta utilizatorii site-ului tau. Totusi, daca luam in considerare faptul ca iei categoriile ca tabele de continut pentru blog-ul tau, atunci poti sa ai doua capitole in doua sectiuni separate? Raspunsul a aceasta intrebare este categoric NU.

Este o limita de tag-uri pe care le poti atribui unui singur articol?

Raspuns simplu si la acea intrebare: Nu. WordPress nu are un numar limita de tag-uri ce pot fi puse unui singur post. Poti, daca vrei, sa adaugi si peste 1000 de tag-uri daca vrei. Totusi, scopul tag-urilor este sa lege posturile intre ele. Din nou, gandeste-te la tag-uri ca la cuprinsul unei carti.

Functioneaza tag-urile ca meta keywords?

De multe ori, oamenii gresesc si considera tag-urile ca fiind meta keywords pentru bloguri. Acesta este unul din motivele principale pentru care ei incearca sa adauge cat mai multe tag-uri posibile. Tag-urile NU sunt meta keywords.

Categorii versus Tag-uri: Ce e mai bun pentru SEO?

Cea mai frecventa intrebare e: ce-i mai bun pentru seo, categorii sau tag-uri? Raspunsul simplu: nici una nu e mai buna ca alta. Daca ai citit toata seria de articole despre categorii si tag-uri, probabil ca ai inteles foarte bine scopul amandurora.

Concluzii

Site-ul tau e pentru utilizatori, nu pentru botii motoarelor de cautare. Scopul motoarelor de cautare este sa gandeasca in modul in care o fac utilizatorii internetului. Asigura-te astfel ca alegi mereu cele mai bune categorii pentru site-ul tau si cele mai bune tag-uri pentru fiecare articol in parte.

Speram ca aceasta serie de articole v-a fost de ajutor in a va raspunde tuturor intrebarilor pe care le aveati in legatura cu taguri si categorii.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.