De la scopul unui site la structura – Pasul 2

, , Leave a comment

Incepe prin a scrie cuvintele pe care crezi tu ca oamenii le folosesc in momentele in care vorbesc despre produsul, serviciul sau site-ul tau. Daca lucrezi intr-o companiei mai mare care are suport telefonic pentru clienti, roaga persoanele de acolo sa scrie mai mult cuvinte pe care oamenii le folosesc cand vorbesc despre voi.

Odata ce ai o lista, incepe sa folosesti instrumente cu ajutorul carora poti face acea lista mai mare. Tine cont, mai ales daca esti intr-o nisa mica, de faptul ca aceste tool-uri vor fi in afara subiectului. De asemenea, tine minte: indiferent de nisa, industria sau tara in care te afli, aceste instrumente mai mult gresesc decat au dreptate in privinta volumului cautarilor.

Vei putea cunoaste adevaratul volum al cautarilor doar daca faci publicitate pe acesti termeni in Google AdWords insa nu toata lumea are bugetul necesar pentru a face asta. Asadar, pune alaturi toate cuvintele cheie obtinute cu aceste instrumente, cu cele pe care le folosesc oamenii, cele din prima lista.

In timp ce faci tot acest keyword research (cercetare de cuvinte cheie suna putin cam tras de par) e foarte important sa mentii relatii intre cuvinte cheie. Tine cuvintele care au legatura intre ele, impreuna, astfel incat in momentul in care incepi sa-ti structurezi site-ul, vei avea deja grupuri de cuvinte cheie. Cel mai bun mod e sa grupezi cuvinte cheie principale cu alte cuvinte cheie, secundare.

Daca stii cuvintele cheie competitive pe nisa ta, ai grija sa le identifici si pe toate cele care au legatura cu ele. Cuvintele cheie sunt foarte importante si vor fi folosite in multe moduri in site-ul tau. Tocmai din acest motiv, trebuie sa ai grija ca de la inceput sa le identifici pe toate si sa te folosesti de ele in tot ce tine de site-ul tau, de la titluri la continut, la nume de categorii, in tag-uri, in meta description, etc.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.