De la scopul unui site la structura – Pasul 3

, , Leave a comment

Structura site-ului

Structura unui site e mai mult stiinta decat arta. Sunt o multime de lucruri de care trebuie sa tineti cont si acest task poate fi coplesitor. Nu e vorba doar despre design sau despre continut ci mai degraba de cum structurezi acel continut si de sansa ca site-ul tau sa aiba vreo sansa sa aiba succes.

Daca ati urmat sfaturile din articolul trecut, despre cercetarea cuvintelor cheie, aveti tabele naturale pentru site-ul vostru: e vorba despre acele grupuri de cuvinte pe care le tineti impreuna. Determina care cuvinte cheie sunt mai importante si transforma-le in pagini de nivel 1. Iata exemplul de mai jos; fiecare coloana reprezinta un nivel din site-ul tau si fiecare rand, o pagina:

Site Structure Excel

Fiecare din aceste cuvinte cheie va avea propria pagina. Bineinteles, anumite cuvinte cheie nu merita propria pagina insa tine minte ca e mult mai usor sa rank-ezi pe un cuvant pe care te poti focusa intr-o pagina intreaga. Continua sa iti constriesti structura site-ului pana in momentul in care ai acoperit toate zonele ce trebuiau acoperite si pana cand contine toate cuvintele cheie targhetate.

Iti aduci aminte de cuvintele cheie pe care le-ai folosit sa descrii anumiti termeni? Adauga-le si pe acestea in structura site-ului.

Odata ce ai terminat, verifica daca ai adaugat pagini ca: Despre, Contact, Utile etc. Daca lipsesc, nu uita sa le adaugi.

Scopul paginilor

Pentru fiecare pagina in parte trebuie sa ai un scop. Optiunile sunt nelimitate insa trebuie sa ai grija ca orice pagina din site-ul tau serveste unui scop.

Incepe sa implementezi elemente de functionalitate pentru fiecare pagina in parte. Vei descoperi aici si ce tipuri de template sa folosesti pentru fiecare pagina in parte, inclusa in site-ul tau. Vei avea nevoie de template-uri diferite pentru paginile cu: Despre si Contact de exemplu.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.