De la scopul unui site la structura – Pasul 4

, , Leave a comment

Taxonomii si tipuri de posturi

In acest moment, ti-ai dat seama ca ai mai multe tipuri de posturi si pagini. Din fericire, WordPress 3.0 are functionalitatea de care aveti nevoie pentru a adauga descrieri de produse, caracteristici, tabele etc. Cu WordPress 3.0 putem sa determinam ce tip de pagini si continut ne trebuie si sa cream aceste tipuri diferite de posturi.

Lasand totul la o parte, un post inca are in alcatuire obligatoriu un titlu, un URL si bineinteles, continut.

Cu nevoia unor posturi custom, s-ar putea sa aveti nevoie si de taxonomii custom. Vei vrea sa categorisesti produsele tale dupa material de exemplu si pentru asta vei crea o taxonomie numita material. Poate ca vrei sa pui cartile pe categorii, dupa autor, tip etc. Ai prins ideea. Posibilitatile sunt fara numar si este foarte usor sa creezi aceste tipuri de taxonomii folosind un plugin ca Simple Taxonomies.

Mergi prin schita cu structura site-ului si adauga acolo taxonomiile la care te-ai gandit ca doresti sa le ai pe site-ul tau. Acum, in acest moment, ai exact tot ce iti trebuie pentru a putea sa te apuci in sfarsit de realizare site-ului in sine. Urmatorul pas presupune gasirea unui design pentru site-ul tau.

Nota: Toate aceste articole, daca le-ati citit, nu ati facut-o degeaba. Cunostintele acumulate aici va vor ajuta sa fiti diferenta dintre o persoana care azi spune ca vrea site si azi se apuca si o persoana care vrea sa se asigure ca site-ul care il va realiza nu va reporezenta doar bani aruncati pe fereastra.

Pune-ti intrebarea: Sunt gata sa lucrez zilnic cate 5 pana la 10 ore pentru site-ul meu, timp de minim 6 luni pentru a-l pune pe picioare? Daca da, va puteti apuca linistit. Daca nu, ati putea lua in calcul posibilitatea de a plati o firma care sa faca asta pentru voi. Altfel, va fi unul din site-urile incadrate in categoria „Restul” dupa principiul: Sunt site-uri bune si restul.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.