Ce este Editorul Vizual din WordPress

, , Leave a comment

Editorul Vizual este un editor de text imbogatit, folosit in ecranul de creare a unui articol in WordPress. In WordPress, gasit doua tipuri de editoare, Editorul Vizual si Editorul de Text. Astazi invatam mai multe despre editorul vizual din WordPress.

Editorul vizual in WordPress este un editor WYSIWYG care este acronimul de la „what you see is what you get” (ce vezi e ce primesti). Asta inseamna ca exact asa cum arata continutul in editor, tot asa va fi si cand vei publica postul sau pagina pe site-ul tau. Editoarele ca Microsoft Ord sau Open Office sunt si ele in aceasta categorie.

In WordPress, folosim o versiune modificata a TinyMCE, un editor WYSIWYG HTML, open source. Acest tip de editor mimeaza comportamentul unui editor pentru computer ca Microsoft Word si are si o multime de caracteristici care se apropie de complexitatea unui editor pentru desktop cum ar fi toolbar-ul care iti permite sa formatezi mult textul.

Astfel, in loc sa folosesti HTML pentru a formata fiecare bucatica de text in parte, utilizatorii WordPress pot scrie texte si le pot formata cu usurinta folosindu-se de butoanele de formatare din toolbar. De vreme ce e editor de text vizual, in momentul in care un utilizator adauga o imagine, editorul TinyMCE le poate afisa direct in interiorul editorului. Daca tot vorbim de asta, odata cu noua versiune de WordPress, utilizatorii pot adauga imagini din pc in editorul wordpress si mai usor, folosind functia drag and drop.

Utilizatorii pot mai apoi sa alinieze imaginile cu textul, folosind butoanele de aliniere din editor. Dintre cele mai utile functii de formatare amintim de posibilitatea de aliniere, ingrosare, adaugarea de citate etc.

TinyMCE este extensibil astfel incat developerii de plugin-uri pot sa-si adauge propriile butoane in editorul vizual. Temeloe pot sa adauge propriile stiluri pentru ca pagina de editare sa arate in stilul site-ului in sine.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.