Optimizare SEO in zece pasi simpli

, , Leave a comment

SEO. Ce este? Pune-ti singur intrebarea asta:

Esti satisfacut cu site-ul tau?

Crezi ca site-ul tau atrage destul trafic, vizitatorii tai primesc ce vor si nu este loc de imbunatatiri?

Daca raspunsul tau este da, articolul de fata nu iti este destinat. Pentru restul, stiti ca mereu este ceva de imbunatatit, ceva de adaugat, ceva de modificat pentru a creste numarul de vizitatori, satisfatia lor si pentru a creste pozitiile. Cum poti face asta mai exact? Urmeaza pasii din articolul de fata si dintr-un articol viitor pentru asta.

Pasul 1: Ce este SEO (Search Engine Optimization)?

Intr-o explicatie foarte simpla, SEO este transformarea site-ului tau intr-unul vizibil si relevant atat pentru motoarele de cautare cat si pentru vizitatori.

Pasul 2: Taghetarea – Strategia ta de marketing se potriveste cu publicul tinta?

Intelegerea audientei e o parte majora a unei strategii de succes pentru optimizare. Trebuie sa identifici exact publicul tinta si sa scrii continut in functie de acesta. Ar putea parea ceva de baza insa merita sa te asigur ca faci asta corect.

Pasul 3: Cuvinte cheie si fraze: Fa-ti site-ul prietenos pentru motoarele de cautare

Ce sunt cuvintele cheie si de ce ar trebui sa inveti despre ele? Cuvintele cheie sunt pur si simplu cuvinte targhetate care determina categoriile in care site-ul tau va fi listat in motoarele de cautare. Mai mult decat atat, in momentul in care un utilizator va cauta acele cuvinte cheie, daca sunt optimizate corect, site-ul tau va aparea sus in cautari. Daca nu iti faci temele si nu selectezi fraze cheie pentru site-ul tau, poti pierde foarte mult trafic potential.

Pasul 4: Include cuvinte cheie si fraze in continut si in codul sursa

Daca ai o lista cu cuvinte cheie relevante pentru site-ul tau, e timpul sa le pui undeva. Cu cat poti pune aceste cuvinte cheie in mai multe locuri relevante, cu atat mai usor vei fi gasit. Nu exagera cu folosirea lor insa, pentru ca s-ar putea sa te trezesti ca esti penalizat.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.