Evolutia site-urilor

, , Leave a comment

Site-urile exista deja de peste 15 ani insa ce aveam atunci, la inceput si ce avem acum, reprezinta o trecere imensa, un proces important de evolutie, una din cele mai mari evolutii din domeniu internetului. Daca acum avea site-uri in format HTML in marea lor majoritate, astazi lucrurile stau complet diferit.

In momentul in care eu am cunoscut si am intra in mediul online, nu erau prea multe de facut si de spus. Marea majoritate a site-urilor cu care aveam de-a face erau in mare parte in format HTML si sincer va spun, nu gasesc prea multe de vorbit despre acele site-uri. Erau pline de culori tampit alese si in mare parte foloseau fonturi aiurea, fundaluri aiurea, etc.

Despre ce vreau sa vorbesc insa este modul in care site-urile au evoluat de-a lungul timpului. La un moment dat aparuse PHP-ul si toata lumea era innebunita sa combine PHP cu HTML si CSS pentru a scoate cele mai bune site-uri.

De aici si pana unde suntem astazi, lucrurile au luat o turnura spun eu, frumoasa. Astazi ne bucuram de cele mai impresionante site-uri, realizate cu ajutorul mai multor limbaje de programare. Cea mai mare evolutie la care am luat insa parte a fost fara doar si poate trecerea la design responsive.

Aflat inca la inceput, design-ul responsive este una din cele mai noi schimbari din domeniu cat si una necesara si una din cele mai bune. Design-ul responsive presupune crearea unui site in asa fel incat sa poata fi vizualizat corect de pe orice tip de dispozitiv pe care il avem astazi la indemana, fie el smartphone, tableta sau chiar Smart TV.

Cu totii stim cat de mult am evoluat si cat de mult folosim aceste gadget-uri in ziua de astazi. Astfel, e aproape primordial ca u site sa poata fi accesat corect de pe toate aceste dispozitive.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.