Cand am inteles ce inseamna promovarea

, , Leave a comment

In momentul in care am intrat in mediul online am inteles de fapt ce inseamna promovarea si care sunt marile provocari la care este supus orice persoana care doreste sa se promoveze, sau sa promoveze ceva. Pana atunci, aveam relativ cateva cunostinte intrucat eram la un liceu cu profil filologie-jurnalism si lucrurile astea erau deja discutate.

Sistemul din Romania insa este arhicunoscut si cu totii stim ca de fapt, nu este unul prea bun. Astfel, in momentul in care invatam despre promovare, nu faceam nimic altceva decat o recapitulare a metodelor clasice de promovare, fara nici un fel de importanta in contextul noului mediu online si a faptului ca cei mai multi dintre noi (elevi la jurnalism), nu aveau nici o treaba cu jurnalismul clasic ci cu cel online.

Promovarea asa dupa cum am spus, am inteles-o in momentul in care am avut primul blog. Pornind incet, la inceput abia daca aveam cateva zeci de vizitatori fideli, in general prieteni si cunostinte.

Ca sa ma promovez insa, am inteles ca mai intai, trebuie sa-mi identific publicul tinta. In cazul meu, elev la jurnalism cu un blog predominat de subiecte jurnalistice online, am inteles ca publicul tinta era constituit din totalitatea tinerilor interesati de jurnalismul online.

Era astfel evident ca promovarea pentru mine insemna identificarea tuturor persoanelor care puteau fi interesate de ce scriu, prin natura subiectelor tratate de mine. Am incercat astfel sa ma promovez bineinteles in cadrul tuturor claselor de jurnalism din scoala si a mers.

In curand, scriam deja pe o multime de subiecte si asta pentru ca urmam a doua regula a promovarii si succesului in mediul online: scriam pe placul cititorilor. Da, uneori trebuie sa faci diverse compromisuri si asa am facut si eu. Am renuntat in mare parte la a scrie pentru mine si am inteles ca daca vreau asta, imi fac un jurnal iar daca vreau sa am vizitatori, trebuie sa fiu exclusiv in slujba lor.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.