Cum incepi cu un blog

, , Leave a comment

In momentul in care incepi un blog, sunt mai multi pasi ce trebuie urmati. Mai exact, ai nevoie de niste pasi de urmat pentru a te familiariza cu platforma pe care o folosesti, cu modul in care functioneaza procesul de scriere etc.

Inainte de asta insa, haideti sa o luam de la inceput. Platforma pe care noi o recomandam pentru blogging este WordPress.com. Doar mergeti la WordPress.com, inregistrati-va cu o adresa reala de mail si alegeti numele viitorului blog. El va fi de forma: numeblog.wordpress.com. Puteti chiar sa folositi si cratima si veti avea un blog de forma nume-blog.wordpress.com.

Dupa ce ati creat blogul, veti fi indreptat spre Dashboard-ul wordpress adica spre panoul de administrator. De aici, ai de facut alti pasi. Mai intai, trebuie sa mergi la setari si sa schimbi numele blogului cat si descrierea lui pentru ca aceste detalii vor aparea atat pe pagina principala cat si in eventualele rezultate Google.

Inainte de a scrie orice, trebuie sa editati setarile link-urilor permanente. Cel mai comun este sa alegeti forma /numearticol din meniul Setari, Permalinks.

Dupa ce ati facut si asta, puteti merge mai departe. Aveti deja un post automat de la WordPress. Va trebui sa mergeti in panoul de administrator la Articole si sa stergeti acel articol. Dupa ce ati facut asta, dati click pe Adaugare Articole si scrieti primul articol de pe site, articol ce poate fi orice doriti, un salut, o scurta prezentare etc.

Dupa ce ati facut si asta, mergeti la Adaugare Pagini si creati doua pagini diferite. Una din ele o veti numi About, Despre, Despre Mine, cum doriti si veti scrie in ea cateva lucruri despre voi.

Ce-a de-a doua se va numi contact si veti pune acolo fie date de contact, fie veti instala un plugin de contact si veti transforma pagina intr-un formular de contact pentru ca oricine va gaseste, sa poata lua legatura cu voi.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.