SEO prin retelele de socializare

, , Leave a comment

Retele SocialeMotoarele de cautare au inceput recent sa evalueze credibilitatea unui utilizator de pe o retea sociala, ca si cum ar evalua credibilitatea unui site. Google si Bing au admis amandoua, ca iau in considerare autoritatea unui autor cand incorporeaza semnalele sociale in rezultatele cautarilor.

Danny Sullivan, de la Bing, a spus ca se uita la autoritatea sociala a unui utilizator. Se uita la cati oameni urmarim, la cati oameni ne urmaresc, iar acest lucru poate adauga putina greutata la listarea unui rezultat de cautari obisnuita. Ofera mai multa greutate in cautarea sociala Bing, unde mesajele pe twitter de la oameni care au o autoritate mai mare va fi clasat mai bine.

Google considera de asemenea autoritatea unui utilizator cand il claseaza in rezultatele cautarilor. Pentru a face o analogie rapida, autoritatea unui autor este similara lui Klout. Pe Twitter, de exemplu, motoarele de cautare, ar putea lua in cosiderare factori precum :

  • Ratia de following si de followeri
  • Numarul de postari pe zi
  • Numarul de liste de utilizatori pe care apari
  • Numarul de @mentiuni pe iz.

Factorul de redistribuire pe twitter

Retweet-urile de la un utilizator de Twitter puternic, iti pot afecta clasarea pe motoarele de cautare la fel cum o fac in-linkurile de la o sursa stabilita cu autoritate.

Construieste-ti linkurile si prezenta sociala in acelasi timp

De ce lanseaza companiile campanii de linkbuilding? Pentru a-si creste vizibilitatea si credibilitatea.

Ce fac link-urile distribuite pe retelele sociale? Cresc viziblitatea si credibilitatea.

In-linkurile, atat realizate prin intermediul site-urilor de retele sociale, cat si link-urile externe traditionale de pe site-uri, sunt incredibil de valoroase pentru motoarele de cautare, intrucat acestea dovedesc ca un utilzator l-au gasit folositor, nu un robot al motoarelor de cautare.

Cu cat primesti mai multe distribuiri, cu atat mai multi oameni iti voteaza site-ul. Asa ca, daca ajungi viral, poti sa-ti stimulezi atat semnalele SEO, cat si credibilitatea.

 

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.