Sfaturi pentru un website mai rapid

, , Leave a comment

Website VitezaConfigureaza-ti caching-ul pe serverul tau. Daca folosesti WordPress, foloseste un plugin ca W3 Total Cache. Daca folosesti o alta unealta, invata sa o folosesti si capabilitatile de cache. Serverul include caching, sau poate include. Daca nu l-ai cumparat de la un distribuitor de care nu ai auzit niciodata, si nu este la 1 dolar pe luna.

Fii static. Daca iti construiesti site-ul pe PHP, ASP sau alt limbaj de scriptare, sansele sunt ca toate paginile de pe site-ul tau sa fie in PHP, ASP sau un limbaj relevant. Unele pagini, totusi, cum ar fi pagina „Despre Noi” si „Confidentialitate”, se schimba atat de rar, incat le poti transforma in pagini statice .html. Realizand acest lucru, elimini un set de operatiuni pentru procesorul serverului tau. Acesta este un castig mic al performantei, insa este unul instant.

Daca lucrezi in .NET, invata sa comprimi variabila VIEWSTATE. Acesta ocupa foarte mult spatiu in codul tau. Si mai bine, scpaa de variabila VIEWSTATE, pana ai nevoie de ea.

Configureaza-ti corect administrarea memoriei serverului tau. Nu voi incerca sa explic acest lucru. Daca acest lucru nu are sens, angajeaza pe cineva, vorbeste cu cineva, sau cel putin scrie ca nu ti-ai configurat administrarea memoriei serverului tau. In acest mod, atunci cand serverul tau incepe sa se blocheze, de fiecare data cand traficul tau trece de 200 de vizitatori, te poti salva de rezolvarea problemei in timp indelungat.

Pune-ti baza de date pe un server separat. Daca ai un site ocupat, atunci trebuie sa-ti pui website-ul pe un server, iar baza ta de date pe altul. Tranzactiile bazelor de date mananca foarte mult din performanta serverului. Vrei ca acest lucru sa se intample departe de serverul tau web. Daca nu faci acest lucru, vei sfarsi cu software-ul web si al bazei de date intr-un razboi pentru resursele serverului.

 

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.