Cei care fac SEO tind sa foloseasca o multime de unelte. Unele dintre cele mai folositoare sunt furnizate de insasi motoarele de cautare. Motoarele de cautare vor ca detinatorii website-urilor sa creeze site-uri si continut in moduri accesibile, asa ca furnizeaza o varietate de unelte, analize si ghiduri. Aceste resurse gratuite furnizeaza puncte de date si oportunitati pentru schimbarea informatiilor cu motoarele care nu sunt furnizate in alte parti.
Protocoalele comune ale motoarelor de cautare.
Sitemaps
Ganditi-va la un sitemap ca o lista de fisiere care ofera ghiduri catre motoarele de cautare a cum se pot „furisa” pe website-ul tau. Sitemapurile ajuta motoarele de cautare sa gaseasca si sa clasifice continut pe site-ul tau pe care nu ar fi putut s-o gaseasca de unii singuri. Sitemapurile vin intr-o varietate de formate si pot scoate in evidenta diferite tipuri de continut, incluzand videocliprui, imagini, noutati si mobile.
Sitemapurile vin in trei varietati :
XML (Extensible Markup Language)
Este cel mai acceptat format pentru sitemapuri. Este extrem de usor pentru motoarele de cautare sa il analizeze si poate fi produse de o multime de generatori de sitemap. Aditional, iti permite cel mai granular control de parametri ai paginii.
Dimensiuni relativ mari ale fisierelor. Intrucat XML necesita un tag deschis si un tag inchis in jurul fiecarui element, dimensiunile fisierelor pot deveni foarte mari.
RSS (Really Simple Sindication sau Rich Site Summary)
Usor de mentinut. Sitemapul RSS pot fi cu usurinta codate pentru a se actualiza automat cand noul continut este adaugat.
Este mai greu de administrat. Desi RSS este un dialect al XML-ului, este defapt mult mai greu de administrat, datorita proprietatilor sale de actualizare.
Txt
Fisierul Text
Extrem de usor. Formatul text al sitemapului contine un ULR pe linie, pana la 50.000 de linii.
Nu furnizeaza abilitatea de a adauga meta date pentru pagini.
Leave a Reply