Ce a cautat cineva si a dat click in rezultatele cautarilor? Ce site-uri viziteaza in mod obisnuit? Ti-au dat „Like” la pagina folosind Facebook, l-a distribuit pe Twitter sau poate i-a dat un +1 pe Google?
Tipul istoriei personale este folosita atat de Google, cat si Bing pentru a influenta tipul de rezultat. Spre deosebire de personalizare a tarii sau a orasului, nu exista o modalitate usoara de a incerca si a te face mai relevant.
In loc de acest lucru, plaseaza mai multa importanta pe primele impresii si loialitate a branului. Cand un utilizator face un click pe rezultate ale cautarii obisnuite, vrei sa te asiguri ca prezinti o experienta grozava pentru a intra din nou. In timp, ar putea sa-ti caute brandul in rezultatele cautarii, facand click pe el desi este mai jos in lista.
Acest comportament iti intareste site-ul ca unul ce ar trebui sa fie afisat mai frecvent pentru acel utilizator. Chiar mai bine este daca initiaza un gest social, cum este un Like, +1 sau un mesaj pe Twitter care indica o afinitate mai mare pentru site-ul tau sau brand.
Istoria este si mai importanta in noua interfata de cautare, cum este Google Now,ce prezinta proactiv carti utilizatorilor bazat pe experiente explicite si istoria cautarii.
Ce cred prietenii cuiva despre un web site? Acesta este unul din cei mai noi factori de clasare pentru a avea un impact asupra rezultatelor cautarii. Conexiunile sociale a cuiva pot influenta ceea ce vad pe Google sau Bing,.
Aceste conexiuni sunt cele care conteaza cu adevarat din cauza ca motoarele de cautare vad aceste conexiuni ca un set de sfaturi personale ale unui utilizatori. Offline, ai putea castiga incredere si intreba prietenii sa-ti ofere un sfat pentru un restaurant sau gradinarit.
Crescand, cand cauti astazi pe motoarele de cautare incearca sa emuleze scenariile offline. Asa ca daca un utilizator este conectat la un prieten si acel prieten a analizat un restaurant sau a distribuit un articol despre cresterea rosiilor, apoi restaurantul si articolul ar putea fi clasat mai bine pentru acel utilziator.
Leave a Reply