Analiza Competitiva

, , Leave a comment

AnalizaUnii oameni trec acest lucru in auditul unui site, dar voi vorbi ca nu ne uitam la problemele tehnice a site-urilor competitorilor, ne uitam la cum sunt pozitionati si cum fac acest lucru. In comun cu auditul unui site, este implicata o inginerie inversa tehnica.

Exista o multime de unelte care te pot ajuta sa faci acest lucru, eu folosesc SpyFu. Unul ce raporteaza aspectele care sunt in special folositoare in estimarea valorii pozitiilor SEO impotriva pozitilor Adwords. Un client poate transforma apoi clasarea in termeni de dolari, si sa justifice astfel impotriva taxelor tale.

Cand rulezi aceste rapoarte competitive, poti vedea ce continut de-al lor functioneaza cum trebuie si ce continut primeste terent. Realizeaza o lista de continut al competitorilor care se descurca cum trebuie. Examineaza de unde vin linkurile lor, si fa olista. Examineaza unde sunt mentionati in media si alcatuieste lista. Poti folosi o strategie usor de urmat pentru a le emula succesul, apoi a-l extinde.

Cateodata, competitorii, insemnand competitorii de clasare, pot fi defapt potentiali parteneri. Ar putea sa nu fie in aceiasi industrie ca si clientul tau, doar se intampla sa se claseze intr-o zona de incrucisare. Ar putea fi bune pentru u nlink, ar putea deveni un furnizor, reclame de bun venit pe site-ul lor, sau vor fi dispusi sa-ti puna continutul pe site-ul lor. Realizeaza o lista cu acele site-uri care se claseaza bine in nisa ta, dar nu sunt direct competitori.

Folosind unelte care estimeaza valoarea clasamentului comparand cu preturile Adwords cuvintele cheie, poti estima valoarea pozitiei competitorilor. Daca clientii apar mai jos decat competitia, poti demonstra valoarea estimata a dolarului punand timp si efort in cresterea clasarii. Poti de asemenea evalua rata lor de imbunatatire in timp impotriva clientului tau, si poti folosi aceasta ca o referinta competitiva. Daca clientul nu depune acelasi efort ca si competitorul, vor fi lasate in urma.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.