Ce ar trebui sa cunoasca orice marketer digital

, , Leave a comment

De vreme ce social media este o unealta atat de puternica, nu este totusi atat de eficienta ca si emailul cand vine vorba despre captivarea atentiei audientei deja existente. Potrivit cu Mailchimp, rata obisnuita de efectivitate a emailului depaseste 21%. Prin contrast, rata de efectivitate obisnuita a Facebook ste de numai 6%.

In mod similar, studiile Mailchimp arata ca rata obisnuita a click-urilor care se fac pe email depaseste 3,1%, in vreme ce rata obisnuita a click-urilor pe Twitter este de doar 1,64% inapoi in 2012, si probabil ca in ziua de azi este si mai rau de atat. In final, potrivit cu Monetate, rata conversiei unui email obisnuit este de 3,19%, in vreme ce rata conversiei in social media este de doar 0,17%.

Niciuna dintre aceste date nu inseamna ca social media nu este grozava. Insa ar trebui gandita mai degraba ca o modalitate de a interactiona cu cei care influenteaza si cu clientii, la fel de bine cum ar putea fi folosita pentru a aborda noi oameni, mai degraba decat a fi o modalitate de a ajunge la audienta deja existenta.

In timp ce marketerii par sa fi sarit la bordul unui tren social media, in ciuda capacitatii sale scazute de a atinge un numar surprinzator de oameni, par sa fi neglijat mobilul. Inapoi in iunie 2013, doar 6% din 100 de companii aveau site-uri potrivite pentru mobil. Nu cunosc sa se fi schimbat ceva intre timp. Asta ar trebui sa fie ceva ingrijorator din mai multe motive.

Potrivit StarCounter, 31,08% din traficul pe internet american vine de pe un dispozitiv mobil, in luna iulie 2014, si este in continua crestere. Potrivit cu Moveable Ink, un uimitor procent de 66% de emailuri sunt deschise de pe o tableta sau de pe un smartphone. Potrivit cu QuickSprout, 30% din cumparatorii de mobil vor abandona o tranzactie daca nu este optimizata prin intermediul unui mobil.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.