Daca SEO negativ este posibil, avem nevoie de un exemplu public in acest sens

, , Leave a comment

Exista un numar destul de mare de reclamatii de pe tot cuprinsul lumii marketing-ului cum ca SEO negativ (practica prin care inlaturi website-ul cuiva din cadrul cautarilor de rezultate prin indreptarea de linkuri spam catre ele) nu numai ca este posibil, insa se si intreprinde destul de des.

Una dintre cele mai populare si mai credibile asemenea practici vin prin intermediul unei postari care sustine ca 48% dintre respondentii unui sondaj de opinie au sustinut ca ei insisi erau capabili sa inlature un competitor din cadrul topurilor cautarilor.

Din pacate, ceea ce nu avem este un exemplu public solid, real, care sa ne dovedeasca riscul si sa ne ajute sa unim industria si presa pentru a inghionti Google sa faca ceva schimbari. Eu cred ca pana si un singur exemplu public al unui site nevinovat, unul care nu a fost vreodata implicat in SEO activ si link-building, care este inlaturat din cautari prin intermediul unei terte actiuni, ar fi o incurajare puternica la calitatea cautarilor Google si a echipelor de webspam de a-si revizui practicile actuale.

Sunt pornit pe asta deoarece nu cred ca status quo-ul al fortarii proprietarilor de site-uri sa-si pazeasca propriile linkuri prin intermediul Webmaster Tools este corect, viabil sau moral. Google s-a ocupat de spamuri de un secol fara a cere proprietarilor de site-uri sa traiasca intr-o stare permanenta de frica linkurilor ce le-ar putea afecta, si cred ca ar putea sa se ocupe de asta la fel de bine ca inainte.

Urmatoarele ingrediente sunt necesare parcurgerii unui asemenea pas:

  • Un website de sacrificiu (si un proprietar generos care sa fie de acord cu riscul unei potentiale pierderi a traficului de cautare)
  • O colectie de linkuri spam care sunt cunoscute pentru faptul ca pot inlatura site-urile din cadrul rezultatelor cautarilor
  • Finantarea pentru cumpararea linkurilor in cauza.
 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.