Hummingbird SEO

, , 1 Comment

Hummingbird, noul algoritm de cautare de la Google, ce a fost lansat in luna august, anul trecut, se spune ca a avut un impact de 90% in rezultatele cautarilor. Majoritatea rezultatelor cautate sunt pentru cuvinte cheie long-tail, de aceea multi practicieni nu si-au dat seama de schimbare cand a fost lansata pentru prima data (cu 30 de zile inainte ca actualizarea sa fie anuntata in mod public).

Acest algoritm de cautare spcific doreste sa faca rezultatele de cautare mai rapide si mai precise. SearcMetrics a avut cea mai buna explicatie a felului in care functioneaza Hummingbird din cel mai recent studiu pe care acestia l-au efectuat (acoperind zone ca si cautarile contextuale si conversationale, diversitatea rezultatelor de cautare, la fel de bine si ca graficul de cunostinte).

„Pe scurt, Google se imbunatateste in intelegerea dorintei de cautare a unui anumit utilizator si producerea de rezultate de cautare care sa se potriveasca exact-rapid si precis.”

Asadar, cum interactioneaza acest nou algoritm de cautare cu SEO ca practica? Cele mai bune practici in optimizarea motoarelor de cautare pe care le stim functionabile de ceva timp inca sunt inima fundatiei algoritmului-cum ar fi si optimizarea pentru:

  • relevanta (continut)
  • autoritate (linkuri, social si mentiuni)
  • accessibilitate (SEO tehnic)
  • experienta brandului (UX, datele de utilizare, conversiile)

Cu toate acestea, o multime de noi abordari apar de asemenea (cum ar fi si axarea mai mare pe concepte mai degraba decat pe cuvintele cheie, si optimizarea pentru cautarea de entitati), date in baza faptului cum functioneaza Google si de asemenea de felul in care cautatorii o folosesc si progreseaza.

Rezultatele de cautare sunt in mod aparent mai partinitoare in timp ce Google integreaza in mod constant noi filtre impreuna cu trasaturile algoritmice cu care vin in fata. Un motiv pentru care se intampla acest lucrueste pentru ca brandurile sunt mai usor de distins si cele mai multe dintre ele si-au creat continutul special pentru useri.

 

One Response

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.