Evita bug-urile Google Analytics si neintelegerile ce duc la informatii gresite

, , Leave a comment

Problemele din Google Analytics te pot face sa ajungi in unele situatii la obtinerea de informatii eronate, rapoarate intelese gresit si la tragerea de concluzii pripite si gresite. Multe dintre aceste probleme nu sunt din vina ta, acestea sunt datorate mai degraba setarilor, bug-urilor si configuratiei de la Google Analytics. Exista de asemenea si niste lucruri foarte usor de inteles gresit si pe care am vazut ca le-au confruntat pana si cei mai experimentati consultanti.

Citeste mai departe pentru a vedea de ce ai nevoie si la ce trebuie sa fii mai atent pe viitor. Fii atent la bug-urile de esantionare. Eu si echipa mea am avzut recent unele bug-uri ciudate de esantionare in Google Analytics. Urmaream rapoartele paginilor de destinatie cu ajutorul unui filtru avansat. Toate sesiunile au fost raportate in jurul a 15k. Aplicand un segment avansat la acelasi raport, toate sesiunile au fost marite in jur de 2,6 ori la 40k.

Am descoperit acelasi lucru si in alte rapoarte de asemenea, insa inca nu suntem siguri de ce se intampla acest lucru. Am raportat aceasta situatie la Google si acestia au crezut ca este un bug care isi facea de cap. Daca oricine altcineva poate stie de ce se intampla acest lucru, as fi interesat in a auzi tot felul de pareri in comentarii mai jos. Deocamdata, putem doar sa fim constienti ca aceste lucruri se pot intampla.

Nu te increde in vizualizarea de tip palnie. Vizualizarea de tip palnie este unul dintre tipurile de rapoarte pe care oameni adora sa le foloseasca. Este grozava in teorie, arata bine si la o prima vedere iti spune o gramada de lucruri pe care vrei sa le cunosti. Problema este ca, de cele mai multe ori se intampla sa fie eronata. Sfatul meu principal pentru raportul vizualizare de tip palnie este acesta: nu il mai folosi.  Serior acum si din trei motive:

  1. Inexactitatile de date.
  2. Lipsa de segmentare- a privi la toate informatiile agregate nu este o metoda foarte folositoare.
  3. Raportul fluxului tinta-majoritatea a ceea ce iti doresti din raportul vizualizarii de tip palnie  poate fi executat prin raportul fluxului tinta.
 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.