Instrumente de socializare open source

, , Leave a comment

Exista multe retele de socializare populare, insa nci una dintre acestea nu ofera flexibilitatea si libertatea care provine din dezvoltarea propriului site prin deschiderea de instrumente de socializare open source.

Pligg

Pligg este un sistem de management de continut bazat PHP proiectat in jurul ideii ca oricine de pe un site ar trebui sa fie un autor. Intrucat cele mai multe CMS-ri se sprijina pe ideea ca numai cativa oameni sunt autori-creand profile restrictive pentru fiecare dintre acestia-puterea lui Pligg vine din modul de abordarecare, prin natura proprie, este social.

Ce face Pligg?

De vreme ce CMS este creat intr-o maniera cumva inversa, userii care acceseaza un site social construit cu Pligg au abilitatea de a interactiona mult mai usor decat prin intermediul site-urilor de tip CMS traditionale. Printre alte capacitati, userii pot vota diferite articole si publicatii sau isi pot da mesaje intre ei. Cu marea varietate de aplicatii si plug-in-uri disponibile, o companie isi poate tuna site-ul sa aiba pe cat de multa interactiune sociala isi doreste.

De ce iti doresti asta?

Daca scopul site-ului sau companiei tale ete orientat in mod social, aceasta platforma iti va furniza asa ceva. Cateva dintre trasaturile cheie ale Pligg sunt:

  • Un Modul Facebook care permite userilor sa se loggeze cu informatiile contului de Facebook.
  • URL-uri  adecvate motoarelor de cautare.
  • Scheme si sabloane sau teme pentru crearea aspectului dorit.

Software-ul este utilizat de site-uri cum ar fi Cuteaholic, Ball Tribe si BizSugar.

PHPFox

PHPFox este o alegere foarte buna mai ales pentru afacerile de la mici la medii care isi doresc sa  utilizeze platforme sociale open source. Aceasta platforma exista inca din jurul anului 2005; este stabila si are o echipa de sprijin foarte respectata. Cu biblioteca sa extinsa de module, poti cu usurinta extinde si personaliza un site pentru a crea aspectul si functionalitatea dorite.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.