Efecte ale social media asupra comunicarii din afaceri

, , Leave a comment

Retelele sociale pot reprezenta un instrument de marketing destul de ieftin. O pagina a unei retele sociale poate asigura o expunere enorma, asa cum este evidentiata de cei multi fani aflati pe acea pagina de Facebook si de cei care dau like in mod constant. Acestia permit de asemenea comunicarea dintre afaceri si dintre clientii fideli si potentialii clienti ai acestora.

In timp ce interactiunea cu clientii poate fi unul dintre efectele pozitive ale retelelor sociale in comunicarea din afaceri, efectele intra-organizatiei sunt deschise la dezbatere. Unii oameni expun o mare parte dintre informatiile personale pe site-urile retelelor sociale. Colegii de munca fara scrupule pot fi tentati sa foloseasca aceste informatii impotriva acestora.

Un articol de pe site-ul Knowledge @ Wharton intitulat Available All the Time: Etiquette for the Social Networking Age detaliaza problemele legate de intimitate si de eticheta asociate cu retelele sociale dintre asociatii dintr-o afacere. Daca te vei imprieteni cu seful, ea sau el va putea simti cum ca este foarte adecvat sa se foloseasca de retelele sociale ca sa iti dea mesaje in cazul afacerilor importante de dupa programul de lucru.

Pot aparea de asemenea conflicte daca alegi sa folosesti site-urile retelelor sociale in scopuri strict personale, insa asociatii tai din afaceri vad asta drept ceva viabil-drept o intra-comunicare dintre voi. Articolul de pe Wharton ofera exemplul unei femei care isi dorea sa isi mentina pagina de Facebook separat de asocierile sale din afaceri, insa colegii ei europeni au dorit sa foloseasca site-urile de social media drept spatiu de organizare a unei conferinte importante.

In timp ce unele afaceri folosesc Facebook  si alte site-uri de socia media pentru comunicarea din afaceri, altele limiteaza activitatile online ale angajatilor in timpul orelor de program. In unele cazuri, angajatilor le poate fi cerut faptul de a-si inchide pahinile de Facebook daca persoana lor din online este in conflict cu cultura corporatiei respective.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.