Marketing Social Media pentru Pinterest

, , Leave a comment

Atunci cand ai o afacere si vrei sa o promovezi si pe Pinterest, atunci asigura-te ca vei face acest lucru foarte bine, pentru ca oamenii sa dea re-pin la pin-urile tale si sa iti adauge pozele si imaginile vizuale la propriile pinboarduri.

Evita a te axa pe vanzarile directe

La fel ca si in cazul altor tipuri de marketing social media,nu te implica in auto-promovarea directa pe Pinterest. Ci mai degraba, axeaza-te pe promovarea unui stil de viata asociat cu brandul sau personalitatea asociata cu afacerea ta.

Poti include informatii specifice unor anumite tipuri de produse sau servicii, insa arata exact cum anume produsele respective  pot fi folosite pentru a suporta interesele si nevoile clientului, mai degraba decat a incerca sa folosesti site-ul ca si cum ar fi un catalog de vanzari online.

Selecteaza continut adecvat pe care sa il pin-uiesti

Atunci cand alegi pinuri pe care sa le postezi in cadrul pinboardului companiei tale, concentreaza-te pe doua lucruri: imagini atragatoare si continut pe care oamenii isi doresc sa-l salveze  pentru a-l vizualiza mai tarziu. Vino cu un continut generalbazat pe subiecte de sezon, pe noi introduceri de produse si pe ofertele speciale pe care le oferi clientilor.

Ia in considerare programarea pinurilor

Ia in considerare momentul in care clientii tai vor dori sa foloseasca Pinterest si incearca sa iti programezi pinurile in mod adecvat. Marile volume de continut sunt pinuite pe site la ordinea zilei, astfel ca pinurile tale  sunt mai probabil sa faca mult mai bine decat atat  daca partile interesate au potentialul  de a le vedea cum urca.

Utilizeaza termeni de cautare

Atunci cand dai pin la continut, adauga mici comentarii si descrieri care sa includa termeni de cautare relevanti, folosi inmod adecvat, astfel incat sa creasca sansele ca userii ce cauta pe Pinterest anumite tipuri de continut, sa fie capabili sa iti gaseasca pinurile.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.