Poze mai bune cu telefonul

, , Leave a comment

Atunci cand primul telefon cu camera foto a aparut pe piata, calitatea imaginii puteau fi cu greu comparate cu fotografiile ce erau preluate cu o camera foto reala. Oricum, in zilele noastre, tehnologia camerelor foto utilizata in smartphone-urile moderne poate rivaliza cu unele camere reale care trag pe loc si camerele telefoanelor chiar pot uneori intrece si avea chiar si mai multe trasaturi decat camerele acestea greoaie si profesioniste.

Oricum, tine mai mult de useri a face cele mai grozave poze din lume cu orice tip de aparat in mana. Megapixelii  nu sunt totul, cu toate ca nu ar fi rau sa ai o camera de 20 megapixeli pe telefonul Sony Xperia Z3, de exemplu.

Daca detii un smartphone decent cu o camera si mai decenta incorporata si vrei sa faci niste poze si mai bune decat ai facut deja pentru a le posta pe Instagram si Facebook, cat si pentru colectia ta personala de poze, vei dori sa vezi si sa iei aminte la urmatoarele sfaturi de fotografie.

  • Treci peste zoom. Cu exceptia catorva momente rare, camerele telefoanelor nu au in mod obisnuit cu adevarat zoom. In schimb, ceea ce au acestea este numit zoom digital, care taie pur si simplu  o portiune din ceea ce poate vedea camera in cauza si o sterge pe loc. Acest lucru dauneaza foarte mult imaginii in cauza. Mai bine ai face acest lucru taind de unul singur imaginea la editarea de dupa preluarea acesteia de pe telefon.
  • Ia in considerare compozitia. Tehnologia nu este deloc un inlocuitor pentru pricepere, talent si experienta. Toate principiile de baza ale fotografiei se aplica inca, asadar gandeste-te la cum iti vei incadra subiectul pentru a crea o compozitie cat mai grozava.
  • Ajuta-te de Modul HDR. Performantele luminii scazute la multe dintre camerele telefoanelor din ziua de azi pot sa lipseasca cu desavarsire, insa multe dintre acestea sunt echipate si cu un mod HDR. Acest lucru ajuta la efectuarea a doua poze la rand folosindu-se de diferite texturi pentru a evidentia mai multe detalii.
 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.