De stiut despre duplicarea unui continut

, , Leave a comment

Daca o iei pe scurt cu jobul tau de blogger prin imprumutarea  descrieri de la alti writeri sau prin postarea acelorasi articole pe diferite platforme si site-uri web, se poate intampla sa vina inapoi si sa te bantuiasca sau sa nu-ti dea pace. Motoarele de cautare  te pot penaliza (din cauza continutului tau) pentru ca nu postezi scrieri originale pe site-ul/blogul tau.

Ce este un continut duplicat?

Mai intai, hai sa vedem ce inseamna sa ai un continut duplicat  pe blogul sau pe site-ul tau. Asa cum ii indica si numele, acest termen se refera la a avea parte de texte care sunt asemenea sau similare cu alte altui site sau blog.

Asadar daca scrii o postare pe blog aici, de exemplu, si de asemenea o postezi si in alta parte, pe un alt blog sau site, asta se considera a fi un continut duplicat. De asemenea, daca faci cercetari si iei parti si parti din munca unui autor si le relucrezi putin pentru articolul sau postarea de pe blogul tau, poate fi considerat tot un continut duplicat (si este atat de putin etic).

Daca un motot de cautare priveste doua scrieri si le determina a fi  atat de la fel incat sa le poata diferentia, acestea pot fi considerate a avea un continut duplicat.

A-ti fi continutul etichetat drept „duplicat” poate insemna ca acele clasamente pentru motoarele de cautare pentru un anumit articol sau scriere pot fi afectate si pot duce la mai putin trafic pe site-ul tau. Daca motoarele de cautare suspecteaza mai multe cazuri de continut duplicat pe blogul sau site-ul tau, acestea pot sa inceteze sa-ti mai trimita trafic.

Continutul nu trebuie sa fie preluat cuvant cu cuvant pentru a fi considerat un continut duplicat. Nu trebuie sa rescrii sau sa postezi un post pe blog cuvant cu cuvant  ca sa fie considerat duplicat. Daca majoritatea cuvintelor si frazelor sunt apropiate cu ale altui articol sau daca ai aceleasi titluri, subtitluri, cuvinte cheie, ganduri si idei, paote afecta nu numai felul in care un motor de cuatre priveste o scriere ci, de asemenea,  si intregul tau site sau blog. Asadar, foloseste-te de propriile cuvinte!

Sursa: Lovetoknow

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.