SEO si paradigme muzicale

, , Leave a comment

Pentru afacerile B2B sau ecommerce, oamenii descopera deseori brandul tau in alaturarea unor cautari ca „lampi cu LED” sau in alaturarea unor fraze sau adunari de cuvinte  cum ar fi „cum sa repari o chiuveta?”. Apoi te gasesc, iti intra pe site, pe profilele retelelor de socializare pe care esti inscris, si sunt redirectionati-chiar inainte de a face o cumparare-insa in cele mai multe situatii acea calatorie a inceput cu cautarea organica non-brand.

Cautarea nu este cu siguranta singurul canal de descoperire de lucruri. Insa destul de important este legat de acea investitie in cuvintele cheie non-brand. O ilustratie destul de simplificata a acestei cai de descoperire poate arata ceva de genul:

SEO
SEO

 

 

 

 

Schema de mai sus nu este totusi potrivita pentru cantareti si pentru trupe de muzica totusi. Cand a fost ultima data cand ai descoperit o trupa de muzica cu ajutorul unui motor de cautare? Probabil nu prea curand sau niciodata chiar. Pentru trupe muzicale si pentru cantareti, calea de a descoperi asa ceva este oglindita in jurul unei valori. Urmatoarea schema este probabil mult mai realista.

cautare
cautare

 

 

 

 

Mototul de cautare are mai degraba legatura cu reducerea frictiunii caii de devenire a unui fan inrait. Nu cred ca multi oameni descopera noile lor trupe favorite in felul acesta.

motor cautare
motor cautare

 

 

 

Insa probabil ca ai incercat sa afli mai multe lucruri depsre o trupa si despre muzicienii favoriti dupa descoperirea initiala cu ajutorul motoarelor de cautare scriind mai exact numele unei trupe regasite la rezultate.

Nu cred ca multi cantareti, trupe, case de inregistrari sau manageri sunt preocupati de aceste aspecte ale cautarilor. Binenteles, poti spera ca userii si Google  isi vor da seama de aceste lucruri de la sine. Sau chiar poti fi proactiv si crea cea mai buna experienta posibila a fanilor.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.