Cum sa identifici un site fals

, , Leave a comment

fals site
fals site

Anunturile false pot aparea pe eBay si pe alte site-uri de anunturi si vanzari. Acestea sunt fie pentru bunuri non-existente care nu iti vor ajunge vreodata acasa sau falsuri care nu isi merita pretul la care sunt oferite. Cei care fac astfel de inselatorii pot chiar hackui  un cont cu un feedback decent si il pot prelua.

Acestia vand bunuri si produse rapid, si apoi trec la alte conturi de site-uri care sunt reale. Bunurile nu vor ajunge vreodata, insa escrocii online inca isi vor primi banii iar site-urile pe care au pus acele anunturi vor avea de suportat consecintele.

Unii dealeri vor vinde prazi second hand. Multi dintre acestia sunt bazati pe piata de peste mari si tari, cu toate ca deseori vor pretinde a avea o conexiune din Marea Britanie, si vei ajunge la acele site-uri prin intermediul reclamelor sau al linkurilor din retele de socializare.

Multi dealeri de anunturi false opereaza direct prin intermediul eBay, in timp ce altii isi au propriile magazine de vanzare online. Cum sa depistezi anunturile false de pe site-urile de pe Internet?

  • Daca preturile sunt semnificativ mai mici decat cele de pe piata, de la valoarea pietii obisnuite, aminteste-ti de adaosul vechi care arata prea bine ca sa fie adevarat. Daca asta este cazul, atunci cam asta este o inselatorie online.
  • De unde provin produsele? Apple nu permite, de exemplu, vanzari directe de iPhone-uri din China in tarile europene sau America.
  • Exista detalii de contact, asa cum ar fi un numar de telefon din tara de unde se pretinde a fi site-ul? Daca nu exista asa ceva, gandeste-te mai bine.  Preturile sunt deseori in dolari americani. Companiile reputabile vor oferi preturile in lire sterline pentru Marea Britanie de exemplu, sau in euro pentru restulEuropei.
  • Cauta alte optiuni ciudate de plata. Vanzatorii falsi insista deseori pe metoda transferului de bani prin serviciul Western Union sau ceva de genul, inafara platilor normale prin PayPal de la eBay.
 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.