Cum ne alegem cuvintele cheie

, , Leave a comment

SEO sau search engine optimization este tehnologia cu ajutorul careia putem realiza cautari avansate pe motoarele de cautare ale browserelor precum Internet Explorer, Chrome, MozzilaFirefox si altele.

Criteriile se selectie principale ale motoarelor de cautare sunt :

1)continutul paginii. Este foarte important ce scriem in interiorul paginii si de cate ori este actualizat continutul ei. Daca de exemplu pagina luata in calcul de catre motorul de cautare are un continut slab documentat sau care copiaza continutul altei pagini, atunci respectiva pagina va fi clasificata ca fiind necorespunzatoare si se va pozitiona la sfarsitul cautarilor. Totodata daca textul scris in pagina nu se actualizeaza suficient de des, pagina va fi clasificata ca fiind veche si se va pozitiona din nou la sfarsit.

2)performanta. Este important ca o pagina sa functioneze bine.

3)autoritatea paginii. Pagina trebuie sa detina cat mai multe link-uri corecte catre alte pagini de incredere. Nu vor fi acceptate acele link-uri care nu au legatura cu pagina respectiva.

4)experienta traita de utilizator in momentul navigarii pe pagina. Daca de exemplu pagina nu este sigura sau este greu sa navigam pe ea, atunci pagina nu va fi luata in considerare.

Avand toate aceste lucruri in minte trebuie sa ne alegem cu grija cuvintele SEO care sa ne permita sa ne pozitionam in fruntea motoarelor de cautare.

Aceste cuvinte trebuie sa fie specifice subiectului pe care il abordam.  Ele trebuie sa acopere o gama cat mai variata de subiecte prezentate in cadrul paginii. Trebuie folosite atat cuvinte intalnite in text cat si derivate sau grupari  ale acestora. Totodata, nu trebuie sa folosim cuvinte cu sens prea general, ci mai degraba sa fim exacti si sa cautam cuvinte capabile sa descrie pagina cel mai bine.

Putem utiliza mai multe cuvinte sau chiar expresii pentru a descrie pagina si trebuie sa ne gandim ce anume introduce utilizatorul la o cautare pe internet incercand sa alegem cam aceleasi cuvinte.

Exista si programe prin care se poate testa capacitatea anumitor cuvinte de a ne pozitiona in fruntea motorului de cautare. Aceste programe se bazeaza pe statistici realizate pe baza actiunilor trecute ale cititorilor de internet.

Principiul SEO si cuvintele cheie simplifica mult munca motoarelor de cautare, si evita supraincarcarea serverelor cu informatii inutile.

 

 

 

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.