Data mining pe paginile de internet

, , Leave a comment

Data mining-ul este stiinta care se ocupa cu extragerea informatiilor din date. Exista mai multe tehnici de data mining care permit deducerea de noi informatii din datele adunate. In acest articol vom vorbi despre clustering si despre clasificare.

Ce este clustering-ul?

Clustering-ul este o tehnica de grupare a datelor in diverse categorii de clustering pe baza unor asemanari. Spre exemplu putem grupa anumite cuvinte in functie de sfera lor semantica sau pe baza domeniilor din care fac parte.

Ce este clasificarea ?

Clasificarea este o tehnica de data mining de impartire a datelor in clase diferite. Spre exemplu, putem analiza un text si putem vedea daca autorul si-a creat o opinie pozitiva sau negativa in ceea ce priveste un anumit subiect.

Data mining-ul poate fi aplicat cu succes in paginile web. Chiar si tehnolologiile seo pot fi imbunatatite folosind data mining-ul. Spre exemplu, putem analiza o pagina web de pe site-urile de socializare sau de pe alte site-uri si sa precizam parerile avute de catre scriitorii paginilor asupra subiectelor aflate in discutie.

Data mining-ul poate fi utilizat si in tehnologiile seo pentru a reduce numarul de date analizat la o cautare web cu ajutorul clustering-ului. Se grupeaza datele in clustere cu domenii posibile de cautare si se apeleaza doar clusterele din sfera de cautare a omului care introduce textul in motorul de cautare.

Data mining-ul este stiinta viitorului, o stiinta care ne poate oferi foarte multe informatii legate de metadatele utilizatorilor internetului. Data mining-ul ne poate ajuta sa descoperim foarte multe lucruri utile in legatura cu utilizatorii internetului si poate veni in sprijinul autoritatilor care au nevoie de aceste informatii, cum ar fi politia si alte institutii ale statului.

Data mining-ul  este foarte utilizat si in business.  Foarte multi oameni de afaceri vor sa stie cum poate progresa afacerea lor si platesc munca unor programatori specialisti in data mining.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.