Importanta utilizarii unui sitemap intr-o pagina web

, , Leave a comment

sitemap

SEO este o stiinta a informaticii care se ocupa cu plasarea paginilor web in topul motoarelor de cautare. Un mijloc de promovare SEO a unui site este sitemap-ul.

Ce este un sitemap ?

Sitemap-urile sunt acele harti ale site-urilor web care indica utilizatorului care sunt paginile web care pot fi accesate in respectivul program. Sitemap-urile sunt de obicei in format XML, dar se pot prezenta si in alte formate cum ar fi RSS, sitemap-uri mobile sau sitemap-uri video.Exista programe care pot genera sitemap-uri , insa daca se doreste, sitemap-urile pot fi create si manual.

De ce avem nevoie de sitemap-uri ?

Motoarele de cautare contin programe speciale numite crawlers sau spiders. Aceste programe se ocupa cu indexarea paginilor web. Daca  programul luat in considerare detine un sitemap, motoarelor de cautare le este mult mai usor sa identifice neregulile de programare, daca acestea exista, si sa clasifice paginile respective in diferite categorii, urmand sa le pozitioneze pe lista motoarelor de cautare in conformitate cu locul pe care acestea ar trebui sa il ocupe.

Cum functioneaza sitemap-urile ?

Sitemap-urile sunt niste liste cu site-uri. Cand un program  al motorului de cautare ia in calcul continutul unei pagini web acest program va studia pe rand toate site-urile din lista de site-uri. Daca pagina contine doar adrese valide, valabile si corect scrise, la care nu se gasesc virusi sau alte forme de infectie cibernetica, atunci site-ul care contine lista de adrese sau sitemap-uri va fi bine pozitionat in topul motoarelor de cautare. Daca, in schimb, pagina pe care ne aflam are la site-map link-uri incorecte, invalide, sau pline de virusi, in acest caz se vor lua o serie de masuri. Astfel de masuri  ar fi de la pozitionarea proasta a site-ului pe motoarele de cautare, pana la interzicerea site-ului in cadrul acestor motoare.

Sitemap-urile usureaza mult munca motoarelor de cautare si cresc performanta acestora.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.