Tipuri de continut care atrag cele mai multe backlink-uri

, , Leave a comment

Continutul este desigur rege in materie de SEO, insa si modalitatea sa de prezentare devine foarte importanta pentru a sustine eforturile de imbunatatire a pozitionarilor in motoarele de cautare.

In functie de cum iti structurezi articolele, de ceea ce incluzi in ele si de ce format folosesti pentru prezentarea lor, rezultatele pot fi considerabil imbunatatite. Astfel unele tipuri de postari sunt perfecte pentru a fi distribuite prin social media, insa aceleasi postari pot sa nu atraga foarte multe backlink-uri.

Backlink-urile la o postare nu ajuta doar respectivul articol sa aiba pozitionari mai bune in motoarele de cautare, ci intreg blog-ul sau site-ul. Cu suficiente link-uri de calitate poti obtine mii sau chiar zeci de mii de vizite organice lunare catre site.

Care ar fi tipurile de continut ce au potential de a atrage mai multe backlink-uri? Vedem in continuare!

1. Articolele de tip lista. Aici se incadreaza articole de tipul „10 sfaturi pentru … ” sau „21 de motive pentru … ” sau chiar liste ce se incadreaza la categoria de divertisment sau curiozitati. Desi multi se plang de faptul ca trebuie sa citeasca un articol de tip lista, in fapt aceasta structura este foarte utila si agreeata. In acelasi timp sunt usor de facut si aranjarea sub forma de lista este placuta ochiului.

2. Depaseste asteptarile cu un articol de tip ghid. Multi cauta articole de tipul „Cum sa …” sau un simplu ghid atunci cand nu stiu sa faca ceva anume. Oferind un ghid, indiferent de subiectul tratat, vei reusi sa atragi vizite si backlink-uri utile.

3. Foloseste-te si de infografice. Facute tot in sistemul unui ghid detaliat despre un subiect anume, pot sa atraga destul de multe backlink-uri care vor ajuta la cresterea pozitionarii site-ului sau blogului in motoarele de cautare.

4. Atrage prin faptul ca arati comunitatii online ca iti pasa. Scriind despre subiecte de interes chiar si pentru mici bloggeri sau alti factori de influenta, iti vei creste in egala masura numarul cititorilor, vizitele si de asemenea pozitionarile in cautari.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.