Factori on-page ce influenteaza procesul de SEO

, , Leave a comment

Exista o serie de factori de avut in vedere de fiecare data, pentru fiecare pagina web in parte. Acesti factori ce tin de on-page influenteaza foarte mult procesul de SEO si ofera un plus de vizibilitate respectivei pagini, daca sunt respectati.

Pe primul loc in ierarhia acestor factori se situeaza continutul paginii. Reprezinta, in fapt, informatia pentru care utilizatorul a accesat pagina, astfel continutul este deosebit de important si cand vine vorba de pozitionarile acesteia in motoarele de cautare.

Title Tag – pe locul doi in ierarhie ca factor de influenta in procesul SEO on-page. Pozitia a treia este ocupata de URL-uri: alaturi de link-uri interne eficiente, responsabilii pentru SEO trebuie sa se asigure ca ierarhia categoriilor este respectata pentru pagina si in cadrul URL-urilor.

Continutul util reprezinta motivul principal pentru care paginile sunt accesate. In mod ideal, astfel de pagini trebuie sa fie specifice, orientate catre un subiect anume. Relevanta informatiei primeaza astfel, iar detalii despre informatia respectiva, sub forma cuvintelor cheie, trebuie incluse in tag-ul titlului, in URL-ul paginii, in continut si chiar si la textul alternativ al imaginilor inserate in text.

Sub forma unei liste, iata ce exigente ar trebui sa indeplineasca o pagina optimizata ideal pe partea de on-page:

  • Trebuie sa fie extrem de relevanta cu privire la un subiect anume (de obicei un singur produs sau serviciu); respectivul subiect trebuie sa se regaseasca in tag-ul titlului, in URL, in textul alternativ al imaginii si de asemenea trebuie mentionat de cateva ori si in corpul continutului efectiv.
  • Ceea ce se ofera, in speta continutul, trebuie de asemenea sa prezinte relevanta si informatii valide cu privire la respectivul subiect.
  • Trebuie sa existe un link catre categoria sau sub-categoria din care face parte pagina – este vorba aici de link-uri interne care ajuta motoarele de cautare la o citire mai usoara a paginii si a site-ului si care pot reduce de asemenea bounce-rate-ul.
  • Link catre homepage – trebuie sa existe in orice situatie, pentru a putea reveni oricand si a cauta alte informatii utile.
 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.